Total Design בהתאמה אישית

Total Design בהתאמה אישית

אדריכלות ועיצוב פנים המשתלבים יחד הם הרעיון המוביל בעבודתה של האדריכלית איריס אבנרי דביר, אשר משלימה באמצעותם חוויה המבוססת על סגנון אישי וייחודי לכל בית

מאת: שחר בן-פורת
Designer סגנון חיים

השילוב בין אדריכלות לבין עיצוב פנים הוא חד-משמעי ואינו ניתן להפרדה, כך מסבירה האדריכלית איריס אבנרי דביר. "על-מנת לקבל תמונה כוללת של החלל, יש צורך לשלב בין השניים ולתכנן כך שהם יוצרים חוויה אחת מלאה". גישה זו של Total Design היא המנחה את אבנרי דביר בעשרים השנים בהן היא עוסקת בתחום, 15 מתוכן כבעלת משרד עצמאי.

בצד גישה זו, מתמחה איריס בהבנת הצרכים ותרגומם לידי סגנון עיצובי מדויק, והפיכת החלום של הלקוחות למציאות. היא משלבת בהצלחה בין המראה הנקי לבין המראה החם ויודעת ליצור עבור לקוחותיה בתים, וילות ופנטהאוזים בסגנון קלאסי, כפרי-לייט, אולטרה מודרני ופיוז'ן. זאת, תוך הקפדה על יצירת מראה על-זמני, שיישאר תמיד באופנה, ומתן מענה מדויק לצרכים האישיים. "כל אחד הוא אחר וכל אחד חי חיים אחרים; מה שטוב לך לא בהכרח טוב לאחר, ולכן מה שמהווה בית עבורך יהיה שונה מזה של האחר. אני יודעת ליצור בית שיתאים לאופי של הלקוח ולצרכים שלו".

אבנרי דביר אוהבת לעשות שימוש בחומרים חדשים ומתקדמים, ודואגת לשלב בחללים השונים אומנות, המשלימה את המראה העיצובי המבוקש. בבתים שהיא מתכננת יש קשר חזק בין הפנים לבין החוץ, והיא משקיעה חשיבה רבה בתכנון של תאורה מיוחדת, העוזרת ליצור את האווירה הנכונה.

בין אם מדובר בבתים ובדירות לאנשים פרטיים, ובין אם מדובר במשרדים ובחנויות (תחום נוסף בו היא מתמחה), עבודותיה מתאפיינות במקצועיות רבה, בדייקנות ובירידה לפרטים הקטנים. "אני עושה את המקסימום האפשרי כדי להגשים ללקוחות שלי את הפנטזיה העיצובית תוך מתן מענה שלם לסגנון החיים שלהם".

===========================================================================

הבית (בתמונות כאן ובראש העמוד) שנבנה בסגנון מודרני בנוי בצורת ר', כשהוא מקיף את בריכת השחייה. שטחו הכולל של הבית, המשתרע על-פני 3 קומות, 300 מ"ר, והוא בנוי על מגרש ששטחו 800 מ"ר. חלונות ויטרינה גדולים, שמפרידים בין הסלון ופינת האוכל לבין הבריכה והחצר, מאפשרים לכל להתמזג לחלל אחד.

חדר השינה של ההורים ממוקם גם הוא בקומת הכניסה, וניתן לצאת ממנו ישירות לבריכה. הקומה השנייה מיועדת לחדרי ילדים עם שירותים ומקלחת לכל אחד מהם, כמו גם מטבחון משותף ושירותי אורחים. המרתף בבית תוכנן לחלל שירות ואחסנה.

(ריצוף: ויה ארקדיה. צילומים: רן ארדה)

===========================================================================

===========================================================================

צילום: רן ארדה

שטחו של פנטהאוז, בהוד השרון, מגיע ל-200 מ"ר, עם מרפסות ששטחן מסתכם ב-200 מ"ר נוספים. הבית כולו עוצב בסגנון מודרני, והחלל המרכזי שלו (בצילום) משתרע על-פני שתי הקומות.

בקומה העליונה נמצא חדר השינה של הבת, עם מקלחת ושירותים צמודים, כמו גם יציאה למרפסת גדולה. בקומה המרכזית – הסלון, המטבח, שני חדרי השינה של עוד שני ילדים, וכן חדר השינה של ההורים אליו צמודה מרפסת ענקית.

(צילום: רן ארדה)

===========================================================================

===========================================================================

צילום: עודד סמדר

בית שנבנה במרכז הארץ על שטח 1,200 מ"ר, והסגנון שנבחר עבורו הוא סגנון אולטרה-מודרני עם אלמנטים המכניסים חום לחלל. השטח הכולל של הבית 450 מ"ר, המתחלקים לשלוש קומות: בקומת הכניסה – סלון, מטבח, פינת אוכל, חדר עבודה, חדר שירות וחדר אירוח, כמו גם מקלחת ושירותי אורחים.

בקומה הראשונה – חדר הורים ושני חדרי שינה לילדים, שבכולם גם שירותים ומקלחת. בנוסף, יש בקומה זו חדר עבודה עם שירותים צמודים. בעליית הגג, המשתרעת על שטח 100 מ"ר – חדר משפחה, חדר כושר ושירותים. הבית נקי וחם, העיצוב מטשטש את הגבול בין הגינה רחבת הידיים לבין פנים הבית, ויוצר מיזוג ויזואלי בין השניים.

(צילום: עודד סמדר)

===========================================================================

 

תגובות

Comments are closed