תשקשקו אותה

תשקשקו אותה

צהובה, אדומה או ירוקה - איזה צבע תבחרו לשקשוקה החורפית והמנחמת שלכם?

מאת: עידן רובין, שף קבוצת מסעדות בנדיקט (צילום: שרית גופן)
סגנון חיים שמנת

קלאסית אדומה

(4 סועדים)

      מרכיבים

  • 10 עגבניות אדומות ובשלות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כף פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 8 ביצים
  • 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים

      ההכנה

  • מרתיחים מים בסיר גדול, חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה ומכניסים למים הרותחים. חולטים את העגבניות כדקה ומעבירים למי קרח. מקלפים את קליפות וקוצצים את העגבניות באופן גס.
  • לתוך מחבת רחבה יוצקים שמן זית, מוסיפים את השום מטגנים קלות.
  • מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  • מוסיפים את העגבניות והסוכר ומכסים את הסיר.
  • כאשר תבשיל העגבניות מבעבע, מבשלים כ-40 דקות תוך ערבוב, עד שהעגבניות רכות ומסירים את המכסה.
  • מוסיפים מלח ופלפל שחור, מבשלים תוך ערבוב כ-30 דקות נוספות, עד שמתקבל רוטב עשיר וריחני.
  • שוברים פנימה את הביצים, מבשלים 5 דקות נוספות, עד שהחלמונים עדיין במרקם נוזלי, או כ-8 דקות עד בישולו של החלמון.
  • לפני ההגשה מפזרים מעל המנה כף פטרוזיליה קצוצה.

שקשוקה ירוקה

(4 סועדים)

      מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות עלי תרד, ללא הגבעול
  • 2 כוסות עלי מנגולד, מופרדים מהגבעול
  • 1/2 כרישה, פרוסה דק
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 1 כף זיתי קלמטה, קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 8 ביצים

      ההכנה

  • מחממים מחבת רחבה ויוצקים לתוכה שמן זית.
  • מוסיפים כרישה ובצל סגול, ומטגנים על אש קטנה כ-7 דקות.
  • מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את עלי המנגולד והתרד ומבשלים 5 דקות, עד שהעלים איבדו כחצי מנפחם.
  • מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור, ומבשילים כ-5 דקות נוספות, עד להסמכת הרוטב.
  • מוסיפים את הביצים לתבשיל ומבשלים על אש קטנה 5 דקות עד שהחלמונים עדיין במרקם נוזלי, או כ-8 דקות עד בישולו של החלמון.
  • בתום הבישול מפזרים גבינת פטה, עגבניות מיובשות קצוצות וזיתי קלמטה קצוצים.

תגובות