Round Tables: הגרסה הנשית

Round Tables: הגרסה הנשית

פסטיבל הקולינריה היוקרתי מגיע שוב לישראל, ומפגיש שבע שפיות ידועות ומעוטרות מהעולם עם שפים מצליחים ומסעדות מובילות במחוזותינו. רגע לפני שחגיגת האוכל מתחילה, מספרות השפיות על הארוחות המרגשות שבישלו, על סודות ההצלחה ועל הציפיות מהאוכל הישראלי

מאת: ענת יפה (צילומים: יח"צ חו"ל)
סגנון חיים שמנת

השפית ג'ודי ג'ו

ג'ודי ג'ו (Judy Joo)

השפית הכוכבת היחידה שכבשה את איירון שף אנגליה, הברוקרית שמפיצה את בשורת האוכל הקוריאני בעולם.

מתארחת במסעדת דוד ויוסף – שפים יוסי שטרית ודוד אלמקייס: 12-16.11

   מנה מהמסעדה

מנת הדגל: "קוריאן פרייד צ'יקן", המנה המפורסמת שמכילה קמח מצות.

חומרי גלם: רוטב חריף מכל סוג, לימון ומשחת מיסו.

הכי אוהבת: לבשל דג פשוט על הגריל.

רגע מרגש בקריירה: הנאום שנשאתי בטקס סיום התואר שלי בקולומביה.

העצה הטובה שקיבלתי: האהבה שתשקיעי בבישול תקרין על כל מנה.

הכי התרגשתי לבשל ל: לואיס המילטון, ריטה אורה, סיימון קאוול, סנופ דוג ועוד רבים.

גילטי פלז'ר: פרינגלס שמנת חמוצה וחטיפי צ'יפס בטעם בצל.

הסעודה האחרונה שלי: סושי, תבשיל טופו חריף, טראפלס קוויאר וסורבה קוקוס.

הדבר הבא: בשר מעבדה.

טעימה ישראלית: הפלאפל הכי טוב בעולם.


    השפית אלנה רייגדס

אלנה רייגדס (Elena Reygadas)

זכתה בתואר "השפית הטובה באמריקה הלטינית" של The World's 50 Best Restaurants לשנת 2014, מייצגת את הדור החדש של האוכל המקסיקני.

מתארחת במסעדת צפרה – שף אבי קונפורטי: 19-23.11

מנת הדגל: קינוח רוטב מולה ורוד, פיצה עם נקניק חריף בורטה ועגבניות.

חומרי גלם מועדפים: עשבי בר מקסיקניים, אגבה ומרכיבים מקומיים.

הכי אוהבת לבשל: זה משתנה, בהתאם למצב הרוח.

רגע מרגש בקריירה: כל שף יודע שהכי קשה לגבש צוות טוב, ואני מרגישה שעכשיו הצלחתי עם צוות מנצח.

שולחן אוכל במסעדה של רייגדס

העצה הטובה שקיבלתי: לטעום כל דבר שאני מכינה.

הכי התרגשתי: לבשל לבת שלי ולהוריי.

גילטי פלז'ר: אני אף פעם לא מרגישה אשמה כשאני אוכלת.

הסעודה האחרונה: לחם עם שמן זית ודבש.

הדבר הבא: בחזרה לאדמה.

טעימה ישראלית: לחוות כל דבר חדש ולא מוכר.


מנה מהמסעדה

ליאו אספינוזה (Leo Espinoza)

   השפית ליאו אספינוזה

השפית שמחזירה את מסורת הבישול הקולומביאנית העתיקה, זוכת תחרות סאן פלגרינו כשפית הטובה ביותר באמריקה הלטינית ב-2017, ומסעדתה מדורגת כאחת ממאה המסעדות הטובות ביותר בעולם.

מתארחת במסעדת ניטאן טאי – שף שחף שבתאי: 19-23.11

מנת הדגל: בננה ירוקה, מלפפונים, רוטב קולומביאני, גבינה ובצלים מקומיים.

חומרי גלם: קולומביה היא המדינה השנייה בעולם ברמת הגיוון של שפע חומרי הגלם והתוצרת, כך שהבחירה קשה מאוד.

הכי אוהבת: זה תלוי במצב הרוח.

רגע מרגש בקריירה: כשפתחתי את המסעדה שלי LEO.

העצה הטובה שקיבלתי: לבשל במסירות.

הכי מתרגשת: לבשל עם בתי לאורה.

גילטי פלז'ר: קקאו.

הדבר הבא: תנועה גסטרונומית חברתית.

טעימה ישראלית: ליהנות מחוויות קולינריות חדשות.


השפית מאקה דה קסטרו

מאקה דה קסטרו (Maca De Castro)

השפית ממיורקה שהפכה את גן העדן שיצרה "מהגרעין ועד לצלחת" להצלחה קולינרית בינלאומית וזכתה בכוכב מישלן.

מתארחת במסעדת קוואטרו – שף אביב משה: 19-23.11

     מנה של השפית

מנת דגל: עוגת שמן זית ואפונה ירוקה.

חומרי גלם: שמן זית, שום והתוצר העונתי הטוב ביותר שיש בנמצא.

הכי אוהבת לבשל: כל מנה המבוססת על תוצר עונתי.

רגע מרגש בקריירה: הזכייה בכוכב המישלן הראשון.

העצה הטובה שקיבלתי: לא למהר.

הכי התרגשתי לבשל ל: הוד מעלתם, מלך ומלכת ספרד.

גילטי פלז'ר: אוכל פשוט וטעים.

הסעודה האחרונה: הלוואי ולעולם לא תהיה כזו.

טעימה ישראלית: להכיר את התרבות, את תל אביב ולטעום כל דבר שמכינים בה.


גבריאלה המילטון (Gabrielle Hamilton)

     השפית גבריאלה המילטון

הזוכה בתואר השפית המצטיינת בארצות הברית 2018. תואר השפית הכי טובה בניו יורק 2011/12, זכייה בפרסי ג'יימס בירד, כוכבת טלוויזיה, כותבת מוערכת ובת טיפוחיו של השף אנתוני ברודיין.

מתארחת במסעדת קופי בר מקבוצת R2M: 12-16.11

מנת דגל: נקניקיות טלה עם חרדל וקורנישונים.

חומרי גלם: לימון, שמן זית ופטרוזיליה.

הכי אוהבת: לעבוד בתחנת האומלט ולבשל חביתה בסרוויס מטורף.

רגע מרגש בקריירה: כשקיבלתי את האפשרות לעבוד ככתבת אוכל והבנתי שאני יכולה להכיל עוד עבודה לצד הבישול.

העצה הטובה שקיבלתי: שזו רק ארוחת ערב ולא הסעודה האחרונה של ישו.

מנה של השפית

הכי התרגשתי לבשל ל: שפים ואנשי צוות שונים שבאים לאכול אצלי לאחר המשמרת שלהם. אין מחמאה גדולה מזו.

גילטי פלז'ר: תענוגות זה תענוגות ואף פעם לא "גילטי".

הסעודה האחרונה שלי: ביצים מקושקשות רכות לצד טוסט עם חמאה וכוס שמפנייה רוזה.

הדבר הבא: התרחקות מהמטבח הברוטלי הישן למקום של בריאות, קיימות וסביבת עבודה ראויה.

טעימה ישראלית: לחוות ולטעום אוכל מקומי וייחודי לישראל בכלל, ולתל אביב בפרט.

תגובות