It's Martini Time!

It's Martini Time!

מאת: מערכת שמנת
סגנון חיים שמנת

מרטיני הוא משקה קלאסי על בסיס ג'ין, שמופק מדגנים שעוברים התססה וזיקוק כפול, אליהם מתווספים עשבי תיבול המעניקים למשקה טעם ייחודי ומרענן. נוי דוידאי, מנהל Library Bar שבמלון הנורמן התל אביבי, מציג קוקטיילים מבוססי מרטיני, שיהיו פרטנרים אידיאליים לימים הקרים, בזכות טעמים עדינים שמחממים את הגרון.

    מרקט מרטיני

  • 50 מ"ל ג'ין
  • 20 מ"ל תערובת רימונים מתובלת (מתכון בהמשך)
  • 10 מ"ל מיץ ליים טרי

ההכנה

  • לתערובת הרימונים: מבשלים על אש נמוכה מיץ רימונים עם 400 גרם סוכר, 4 מסמרי ציפורן, 5 כוכבי אניס, עד שהסוכר נמס. מחכים שיתקרר ומסננים לכלי נקי.
  • מניחים בתחתית כוס מרטיני כמה גרעיני רימון.
  • משקשקים את הג'ין, תערובת הרימונים והליים, ומסננים לכוס מרטיני.

מרטיני יבש קלאסי

  • 75 מ"ל ג'ין, או וודקה
  • קרח
  • 10 מ"ל ורמוט יבש, לשטיפת הכוס

ההכנה

  • שוטפים כוס מרטיני בוורמוט יבש ומניחים בצד.
  • מערבבים את הג'ין או הוודקה בכוס ערבוב מלאה בקרח, עד שהנוזל קר מאוד, ומעבירים ללא הקרח לכוס.
  • מוסיפים קיסם או שיפוד קטן עם שניים-שלושה זיתים לכוס. לחלופין, סוחטים שמן מקליפת לימון מעל המשקה ומשאירים את הקליפה בכוס.

 

    פינק וספר

  • 30 מ"ל ג'ין
  • 30 מ"ל וודקה
  • 20 מ"ל לילט רוזה (ורמוט צרפתי)
  • 10 מ"ל אפרול

ההכנה

  • מצפים כוס מרטיני בשכבה דקה של אפרול.
  • בשייקר, מערבבים היטב ורמוט, וודקה וג'ין.
  • מסננים לכוס מרטיני.
  • סוחטים מעל שמן מקליפת אשכולית ומגישים.

מר-טי-ני

  • 50 מ"ל וודקה ארל גריי (מתכון בהמשך)
  • 20 מ"ל וודקה סיטרון
  • 10 מ"ל וודקה תפוזים

ההכנה

  • לוודקה ארל גריי: משרים 100 מ"ל וודקה עם תיון ארל גריי למשך כחצי שעה. מקפידים לערבב כל כמה דקות. מסננים.
  • מערבבים בכוס ערבוב את שלושת סוגי הוודקה ומסננים לכוס מרטיני.
  • מקשטים בקליפות תפוז ולימון.

תגובות