קפיצה לגובה

קפיצה לגובה

ארבע מרפסות, שתיים מהן משקיפות לים, ומרחב מאתגר בפנטהאוז בבניין ותיק בצפון תל אביב - כל אלה העניקו למעצבת הפנים, פנינית שרת-אזולאי, השראה ליצירת דירת חלומות מפנקת

מאת: מיכל אסף (צילומים: באדיבות חברת כוכב – חלונות ודלתות מאלומיניום)
Designer סגנון חיים

    פנינית שרת-אזולאי
    צילום: עמית גרון

מיקום נחשק, ארבעה כיווני אוויר ונוף פתוח לים. ליותר מזה לא יכלו לצפות בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, שהחליטו לעבור לגור בפנטהאוז שרכשו ב"עיר הגדולה". הדירה המיושנת שקיבלו לידיהם, בקומה ה-12 בבניין ותיק בשכונת אזורי חן בתל אביב, עברה מהפך עיצובי בתכנונה ובעיצובה של מעצבת הפנים פנינית שרת-אזולאי. נתוני הפתיחה של הדירה, ארבע מרפסות, על שטח כולל של 100 מ"ר נוספים, ששתיים מהן נהנות מנוף פתוח אל הים, אתגרו את המעצבת ששינתה לחלוטין את החלוקה הפנימית ותיכננה אותה מחדש, כשבסיום למעשה לא נותר זכר למקור.

קיר צומח

בחלל הציבורי בוטלו שירותי האורחים, שהיו צמודים לדלת הכניסה, והמטבח והסלון החליפו מקום. כעת נפתחת הדירה למרחב פתוח שבו ממוקמים הסלון ופינת האוכל. המטבח הוצנע מאחורי פינת האוכל, ביניהם מפרידה יחידת נגרות גדולה בצבע כחול, שמצדה האחד ספרייה, ומהצד השני ארונות המטבח הגבוהים.

אל האזור הפרטי בדירה מוביל מסדרון ארוך, שלכל אורכו תוכננה יחידת נגרות הכוללת ספרייה פתוחה וארונות סגורים המשמשים לאחסנה ולהסתרת מערכת האודיו הביתית ורשתות התקשורת והחשמל. בחלק זה של הדירה ממוקמים חדר העבודה, חדר הרחצה הכללי, ממ"ד המשמש כחדר אורחים, חדר טיפולים בו עובדים בני הזוג, וכמובן סוויטת השינה הכוללת חדר רחצה צמוד, חדר ארונות ומרפסת פרטית רחבת ידיים.

הדירה כולה מחופה בפרקט אלון בדוגמת אדרת דג (פישבון), כאשר העץ חוזר בדירה גם בגב הספרייה הפתוחה ובנישה הפתוחה שלרוחב הקיר בסלון. כל החלונות והוויטרינות בדירה הוחלפו לפרופיל אלומיניום בלגי מעודן ואלגנטי, בגוון חאקי בהיר, של חברת "כוכב", אשר תואם ומשלים את סכמת הצבעים שנבחרה לדירה, המבוססת על גוני לבן, כחול וחאקי.

בסלון, על גבי שטיח בגוני אפור ותכלת, מוקמו ספה ושתי כורסאות עור אפורות, ספה זוגית מרופדת בבד קטיפה בצבע יין, ושולחן עם רגלי עץ ופלטת שיש. לרוחב הקיר נישה צרה, מחופה בפורניר, אשר "מתקפלת" אך תוך המסדרון, ובה שולבה תאורה נסתרת המאירה את חפצי הנוי.

ויטרינה גדולה עם דלתות הזזה מובילה מהסלון למרפסת הראשית הפתוחה לנוף המרהיב של הים. המרפסת, שרצפתה חופתה באריחים מצוירים בגוני כחול, לבן וחאקי ובדק עץ מוגבה, מחולקת לאזור הסבה סלוני ולאזור אכילה. קיר הבניין הקיים, שתוחם את המרפסת מימין, הפך לקיר צומח וירוק של סוקולנטים בשילוב מפל מים. לאורך המרפסת נשתלו עצים, שיחים ופרחים, והותקנה פרגולה במראה נקי ומינימליסטי, והכל יחד יוצר תחושה של גינה המרחפת באוויר.

לחצו להגדלה

מטבח במרפסת

פינת האוכל, המוגדרת באמצעות הספרייה הכחולה, כוללת שולחן אוכל גדול עם פלטה דקיקה של עץ אלון על רגלי ברזל שחורות. לשולחן מסבים על כיסאות שחורים במראה מינימליסטי. המטבח מורכב משני פסי ארונות מקבילים בצבע כחול עז ועמוק. יחידת הארונות הגבוהים הממוקמת בגב הספרייה, כוללת מזווה, מקרר אינטגרלי ושתי דלתות המסתירות משטח עבודה נוסף, שעליו מכשירי החשמל הקטנים. בקצה יחידת הארונות הגבוהים תוכנן שולחן קטן לארוחות זוגיות יומיומיות.

ברצפת המטבח שולב בפרקט שטיח של אריחים מצוירים בגוני הכחול, הלבן והחאקי, וידיות המטבח יוצרו בהזמנה מיוחדת מפליז מוזהב. שני גופי תאורה מוזהבים, בהזמנה מיוחדת, נתלו האחד מימין לכיור והשני מעל שולחן האוכל, כשהם משלימים את העיצוב האלגנטי והחם של המטבח.

במרפסת המזרחית, הצמודה למטבח, הותקן מטבח חיצוני הכולל גריל ומעשנת. גם המרפסת הזו רוצפה באריחים המצוירים, והיא מוקפת בסבכת עץ צבועה בלבן עליה מטפסת צמחייה שמסתירה את הבניינים השכנים. אדניות עם צמחי תבלין ועצי פרי מתחברות לספסלים ויוצרות בה פינת ישיבה נוספת, קסומה ואינטימית.

לחצו להגדלה

מגמה אקלקטית

בתחילת המסדרון המוביל לחלל הפרטי תוכנן חדר עבודה עם דלתות אלומיניום בלגי וזכוכית של חברת כוכב, שמוצריה נבחרו בזכות גודלם, הפרופיל ברוחב מינימלי, והאטימה התרמית והאקוסטית שלהם. בחדר הוצב שולחן עם רגלי עץ יפהפיות ופלטת זכוכית, ומעליו תלוי פרופיל תאורה מינימליסטי. בנוסף, ארון קיר גדול עם תאים פתוחים בפורניר אלון. בהמשך המסדרון, מאחורי דלתות במישור הקיר, ממוקמים חדר הרחצה המרכזי, המשמש גם כחדר כביסה והממ"ד. בקצה המסדרון מובילה דלת נוספת מאלומיניום בלגי וזכוכית אל חדר הטיפולים בו עובדים בני הזוג, שגם בו מרפסת קטנה ומגוננת.

חדר השינה הראשי של בני הזוג נמצא אף הוא בקצה המסדרון, והוא כולל חדר רחצה וחדר ארונות, המופרדים מאזור השינה בדלתות הזזה במישור הקיר. לצד המיטה תכננה המעצבת שידות לילה רחבות ושחורות, שבחזיתות שלהן שולבו רשתות מברזל, ומעליהן נתלו גופי תאורה מתכווננים. ויטרינה גדולה נפתחת למרפסת הפרטית הצמודה לחדר השינה, אשר חופתה בדק עץ. שתי מדרגות מובילות לפינת ישיבה מוגבהת, מוקפת צמחייה, ממנה ניתן לצפות בשלווה בנוף המרהיב של הים הפרוש ממול.

שני חדרי הרחצה בדירה עוצבו בשפה אחידה ואלגנטית: ריצוף וחיפוי באריחים של 1.5X3 מטרים בצבע לבן עם נימים אפורים, ארונות כיור שחורים במראה קלאסי, ידיות וברזים שחורים, מראות גדולות במסגרת ברזל, וספסלים מרחפים במקלחונים. מחדר הרחצה של בני הזוג ניתן לראות את הים, ובחדר הרחצה הכללי סוגרות דלתות עץ שחורות על ארון בו מוקמו מכונת כביסה ומכונת ייבוש.

התכנון האדריכלי של הדירה מאופיין בקווים מדויקים ונקיים, המשלבים אקלקטיות של מגוון חומרים טבעיים, צבעים וטקסטורות. השימוש באותם חומרים במינונים מדויקים ובפרופורציות מושלמות, כמו גם אופן ההעמדה שלהם בחלל, יצרו דירה הרמונית בסגנון ייחודי, קלאסי ואלגנטי.

תגובות

Comments are closed