יוצאים לפיקניק

יוצאים לפיקניק

מאת: מערכת BEERS & CHEESE (צילומים: אנטולי מיכאלו)
BEERS & CHEESE סגנון חיים

השפית ננה שרייר

אוהבת לעשות פיקניק בארץ: בכל מקום אפשרי, החל מגינת נווה צדק ועד למשטחים ירוקים בצדי הדרכים.

אוהבת להתפקנק עם: הבנות שלי.

מכניסה לסלסילת הפיקניק: הרבה ירקות אורגניים כמו קולורבי ומלפפונים שנשארים קראנצ'יים, ממרחי גבינות טבעוניים וחצ'פורי גרוזיני טבעוני שטעים גם כשהוא קר, וכמובן בירה קרה.

אוהבת גבינות: גבינת קאשיו, היא מזינה וקלה להכנה, ואפשר למלא אתה ירקות וגם למרוח בכריך.

הבירה שלוגמת עם הגבינה: מעדיפה קרלסברג כי היא הכי מזכירה לי את תחילת הקיץ הישראלי המרענן עם הרוחות הימיות שנושבות.

לחצו להגדלה

על גבינות ובירה: שילוב מופלא כמו חתן וכלה.

גבינת ממרח קאשיו

מצרכים
1 ק"ג אגוזי קשיו
מיץ משני לימונים
מלח ים אטלנטי לפי הטעם

הכנה

משרים את אגוזי הקשיו במים ללילה או ליומיים.

שומרים את מי הקשיו

מכניסים לבלנדר את הקשיו, מוסיפים בהדרגה את מי הקשיו, מיץ הלימון והמלח.

טוחנים לפי דרגת הסמיכות שאוהבים.


השפית אביבית פריאל אביחי

אוהבת לעשות פיקניק בארץ: בהרי ירושלים.

אוהבת להתפקנק עם: חברים טובים ומשפחה.

מכניסה לסלסילת הפיקניק: נקניקים טובים, גבינות, אנטיפסטי, יין לבן מצונן היטב או בירות קרות.

אוהבת גבינות: גבינות עיזים וגבינות מיושנות (גאודה XO למשל).

הבירה שלוגמת עם הגבינה: תלוי בגבינה.

על גבינות ובירה: בירה, גבינות עיזים וגבינות מיושנות ביחד הן תענוג.

לחצו להגדלה

סרדינים ממולאים בטולום בסלסת עגבניות ונענע

מצרכים
12 סרדינים מנוקים מראש ואידרה
מצרכים למלית
200 גרם טולום
2 כפות לימון כבוש קצוץ
1 כף צ'ילי ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה

הכנה

מערבבים היטב את חומרי המלית.

מניחים כף מלית על 6 סרדינים ומניחים סרדין נוסף מעל כל אחד.

טורפים ביצה עם כף חלב.

מערבבים כוס קמח עם ½ כפית מלח וקורט פלפל.

טובלים את הסרדינים "המחותנים" בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים בשמן זית.

הכנת סלסת עגבניות

קוצצים עגבנייה אדומה לקוביות קטנות.

מערבבים עם 2 שיני שום פרוסות דק, 6 פרוסות צ'ילי ירוק ו-20 עלי נענע.

מוסיפים 1/3 כוס שמן זית ו-2 כפות מיץ לימון טרי, ½ כפית מלח אטלנטי.

מגישים לצד הסרדינים עם כף סלסה.


השף רונן סקינזס

אוהב לעשות פיקניק בארץ: על הים בשקיעה.

אוהב להתפקנק עם: המשפחה המורחבת.

מכניס לסלסילת הפיקניק: אוזו אפרודיטה מהאי לסבוס, ברבאייאני, שקדים ירוקים בקליפתם.

אוהב גבינות: סירנה הבולגרית, פרובלונה שהיא מוצרלה מעושנת וקצ'וטה ספרדית.

הבירה שלוגם עם הגבינה: הוגארדן עם ניחוח בננות, אגסים, כוסברה ופלפל אנגלי.

על גבינות ובירה: שילוב מנחם. הגבינה מזינה את הבטן והחך ויוצרת תשתית לבועות הבירה.

לוקוס טרי פוגש ירק טרי על יוגורט טרי ובוטרגה

מצרכים לרוטב קייל

3 כפות בצל קצוץ

1 תפוח גרנד סמית קלוף וחתוך לקוביות

2 פרוסות פלפל ירוק חריף

1 כפית מיץ לימון

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר חום

מלח, פלפל שחור גרוס

300 גרם קייל שטוף ונקי

1/4 כוס ציר ירקות

מצרכים לדג

800 גרם פילה לוקוס טרי נקי מעור ועצמות

1/4 כוס שמן זית

50 גרם חמאה

1/2 כפית לימון כבוש קצוץ

2 שיני שום פרוסות

1 כף בזיליקום קצוץ

מלח, פלפל לבן

24 יחידות אספרגוס דק

50 גרם בוטרגה מגורדת (משוק לוינסקי)

1 גביע יוגורט יווני סמיך

הכנה

מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים בצל, חצי מכמות תפוחי העץ, פלפל חריף, מלח, פלפל, סוכר ומיץ לימון.

מאדים כ-15 דקות על אש בינונית ומערביים.

מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.

חולטים את הקייל במים רותחים עם מלח, מקררים במי קרח ומסננים.

מכניסים לבלנדר בצל מבושל, את שאר תפוחי העץ, קייל חלוט, ציר ירקות מלח ופלפל.

טוחנים עד לקבלת מחית חלקה, שומרים בטמפרטורת החדר.

חולטים את האספרגוס ושומרים בצד.

חותכים את הדג ל-16 קוביות גדולות.

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית, כשהשמן חם מכניסים את הדג ומתבלים במלח ופלפל.

משחימים צד אחד ואז הופכים את הקוביות, ממשיכים להפוך עד לקבלת צריבה והשחמה מכל הצדדים.

מוסיפים את החמאה וכשהיא נמסה מוסיפים את השום והלימון הכבוש.

מטגנים כ-2 דקות.

הגשה

מחממים את האספרגוס במחבת עם מעט שמן זית או במים רותחים.

מוזגים בצלחות מעט מרוטב הקייל, מחלקים את הדג לצלחות, מוזגים 4-3 כפיות יוגורט בכל צלחת, מוסיפים את האספרגוס מעל ומפזרים מהבוטרגה (מגורדת בפומפייה).


השפית מיכל בוטון

אוהבת לעשות פיקניק בארץ: ליד הסכר של בית זית, אבל לרוב הפיקניק ספונטני ועירוני יותר, בגן העצמאות או על ספסל בשדרה.

אוהבת להתפקנק עם: בן זוגי אבירם, ועם נעמה ואיתן מהחלוצים 3. הם אנשי פיקניק רציניים.

מכניסה לסלסילת הפיקניק: תלוי במרחק מהבית. בירה/יין וגבינות, לחם טוב וירקות.

אוהבת גבינות: אפואס, קומטה, ברי דה מו.

הבירה שלוגמת עם הגבינה: לרוב אעדיף מאלט לא מאופיין מידי בטעם. תלוי במזג האוויר, אבל טובורג עושה את העבודה יופי.

על גבינות ובירה: צריך לדעת איזו בירה לשתות עם איזו גבינה. פשטות היא מילת המפתח בשבילי.

לחצו להגדלה

Eccles cake

מצרכים למילוי
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 סוכר חום כהה
300 גרם קסיס מיובש
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מצרכים לבצק
500 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 גרם מלח
1 כוס מים קרים
2 כפות חומץ יין
בנפרד- 220 גרם חמאה קרה
מצרכים לאפייה
2 חלבונים
50 גרם סוכר לבן
להגשה
200 גרם גבינת קומטה

הכנת הבצק

שמים את כל רכיבי הבצק המיקסר למעט החמאה הקרה. מעבדים בעזרת וו הלישה כ-7 דקות, עד שהחמאה נמסה בבצק ונוצר מרקם הומוגני.

יוצרים כדור מהבצק, מכסים טוב בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לצורה מרובעת. משטחים את החמאה בין שני ניירות אפייה ומניחים במרכז הבצק המרודד. מושכים את זוויות הריבוע וסוגרים מעל הבצק (כמו מעטפה). בעזרת המערוך, הולמים קלות בבצק במטרה לרכך את החמאה. מרדדים את הבצק לצורת מלבן באורך 30/20 ס"מ ומקפלים צד אחד שני לחצי מאורכו של הבצק ואת הצד השני מקפלים גם כן. עוטפים את הבצק ומכניסים למקרר למנוחה של עוד רבע שעה.

מוציאים מהמקרר ומרדדים נגד כיוון הקיפול הקודם. יוצרים שוב קיפול זהה, מכניסים למנוחה נוספת וחוזרים על הפעולה בשלישית.

בסוף תהליך זה מתקבל בצק עלים, שאותו יש לעטוף ולהכניס לקירור עד הרכבת המאפים.

הכנת המילוי

מבשלים חמאה וסוכר חום, כשהחמאה נמסה, מוסיפים 2/3 מכמות הקסיס המיובש ותבלינים. מבשלים וטוחנים במג'ימיקס למרקם של ממרח. מוסיפים את יתר הקסיס ויוצרים כדורים במשקל 50 גרם. מוציאים את בצק העלים ומרדדים לגובה 1/2 ס"מ. קורצים זורות של עיגול בקוטר 8 ס"מ ומניחים במרכז את כדור המילוי. סוגרים מלמעלה ומהדקים.

מניחים נייר אפיה על תבנית אפיה ומעל את המאפים כשהסגירה כלפי מטה ובעזרת סכין יוצרים שלושה חתכים בגב כל מאפה (במקור מסמלים את האב הבן ורוח הקודש).

מורחים מלמעלה חלבון ומעליו מפזרים את הסוכר הלבן. אופים בחום של 200 מעלות כ-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

מגישים לצד גבינת קומטה שתפקידה לאזן את הביס המתוק מהמאפה ולייצר טעם אוממי.


השף גיא רובננקו

אוהב לעשות פיקניק בארץ: בפארק הירקון.

אוהב להתפקנק עם: השפים עומר בן גל ויאיר יוספי.

מכניס לסלסילת הפיקניק: הרבה בירה ויין.

אוהב גבינות: גבינות צאן חצי קשות.

הבירה שלוגם עם הגבינה: בירת לאגר בהירה.

על גבינות ובירה: שילוב מושלם.

דג צלוי בכורכום, עם אטריות אורז ועשבי תיבול

המצרכים

500 גרם פילה של דג ים בהיר חתוך לנתחים.

מצרכים למרינדה

1/4 כוס יוגורט

2 שיני שום כתושות

1 כף כורכום טרי מגורר

1 כפית אבקת קארי איכותית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

מלח לפי הטעם

מצרכים לרוטב

3 כפות רוטב סויה

1/4 כוס מיץ ליים או לימון

3 כפות סוכר

1/2 כוס מים

2 כפות צ'ילי קצוץ

1 כף שום כתוש

מצרכים למחבת

2 צרורות בצל ירוק קצוצים גס

2 צרורות שמיר קצוצים גס

שמן צמחי

מלח

מצרכים להגשה

חבילת אטריות אורז מבושלות לפי ההוראות, מסוננות ומצוננות

4 ראשי חסה סלנובה מופרדים לעלים

עשבי תיבול טריים (3 סוגים או יותר לפי הטעם): נענע, כוסברה, בזיליקום, רוקט, גרגר נחלים, בצל ירוק, רשאד

בוטנים מטוגנים

צ'ילי פרוס לטבעות

הכנה

מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את הדג למשך כשעה.

מכינים את הרוטב: מרתיחים את המים ויוצקים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד מיץ הלימון ומערבבים עד שהסוכר נמס. לאחר שהתערובת הצטננה מוסיפים את מיץ הליים.

הרכבת המנה

צולים את נתחי הדג על גריל ששומן קלות (מומלץ להשתמש ברשת ייעודית לצליית דגים).

בינתיים מניחים מחבת על הגריל, מוסיפים מעט שמן ומוסיפים את השמיר והבצל הירוק. מטגנים קלות, מוסיפים מעט מלח. מניחים במרכז את נתחי הדג ושמים במרכז השולחן.

הגשה

כל סועד מרכיב לעצמו מנות – מניח מעט אטריות אורז על עלה חסה, שם נתח דג עם עשבי תיבול מהמחבת, מוסיף כמה עלים של עשבי תיבול טריים, בוטנים וצ'ילי, יוצק מעט מהרוטב, מגלגל ואוכל.

תגובות