האביב קרוב מתמיד

האביב קרוב מתמיד

מסעדת פרונטו האיטלקית, במרכז הבוהמה והעסקים של תל אביב, מוכיחה שכדי להיות איטלקית חושנית וטובה, אין הכרח להתמקם מול פיאצה נבונה. המנות החדשות מהתפריט האביבי וכל מה שמסביב - מזמנים חוויה איטלקית במלוא מובן המילה

מאת: יובל בן משה
סגנון חיים שמנת

28 שנה היא כבר כאן. פרונטו – המסעדה שהקים רפי אדר, במאי קולנוע שעשה את כל הדרך מאיטליה לתל אביב. כאן החליט להגשים חלום ולממש חזון בדמותה של מסעדה איטלקית אמיתית, הבנויה לפי מודל המסעדות האיטלקיות המשובחות. לפני 6 שנים, התמקמה פרונטו במקום בו נפגשים שלושת הרחובות הכי תל אביביים – הרצל, אחד העם ושדרות רוטשילד. במשולש הזה, אליו מתנקזים תחומי הכלכלה, העסקים, התיאטרון, הבוהמה והמשפט, רגע אחד לפני שכונת נווה צדק, הים ושוק הכרמל – רפי אדר והשף דויד פרנקל עושים איטליה.

בשעות הצהריים, כמו בשעות הערב והלילה, המסעדה שוקקת פעילות. היא מוקפדת בהופעתה, שומרת על הגינונים האיטלקיים, המפות הלבנות המעומלנות והעיצוב בגוונים בהירים. רהיטי עץ לא כבדים מדי, תקרה גבוהה, בר משקאות מרכזי ותאורה מחבקת – בקיצור מפלט מענג בשגרה תל אביבית.

השף דויד פרנקל (צילום: תמוז רחמן)

דויד פרנקל, שף המסעדה, נראה כשהוא יוצא ונכנס מחלל המסעדה אל המטבח. פרנקל נחשב לאחד השפים הצעירים, הבולטים והמובילים בישראל. הוא זכה לשלל תארים בתחום הקולינריה, ולמרות גילו הצעיר, יש לו ניסיון מרשים ויוצא דופן: סו-שף במסעדת אורקה, מסעדת כתית ומסעדת flay בניו יורק, למד קונדיטוריה ב-fci והתמחה במסעדת Per Se של תומאס קלר ובמסעדת mugaritz היוקרתית בעיירה סן סבסטיאן. הקים את המטבח של סושיאל קלאב והתמחה במסעדת noma הדנית, אשר נחשבת למסעדה הטובה בעולם.

 

 

אביב איטלקי

לכבוד עונת האביב, משיק פרנקל במסעדה תפריט עונתי עם מגוון מנות חדשות, וכיאה למסורת של פרונטו, יש בתפריט מנות ייחודיות, המבוססות על שילוב בין מטבח עילי איטלקי לבין חומרי גלם מקומיים ים תיכוניים איכותיים.
תפריט המסעדה נחלק לשניים. חלקו האחד כולל את מנות הדגל הקלאסיות, כגון מנת אניילוטי גורגונזולה עם קרם וישסואז, קרמבל פרושוטו ושמן פיסטוק, או מנת ריזוטו מח עצם, עם אפונה ירוקה, שקדי עגל וקרם שום שחור. לצידה של הקלאסיקה האיטלקית, מופיעות המנות האביביות החדשות והמרעננות, בהתאם לרוח העונה.

הפתיח של הארוחה הוא, כמובן, לחם הבית, עם שמן זית משובח ונגיעה של חומץ בלסמי איטלקי.

סשימי טונה (צילום: תמוז רחמן)

מכאן אפשר להמשיך עם ואריאציות איטלקיות ים תיכוניות: מנת טרטר פארידה, זרעי עגבניות, מלפפונים במי מלח, קרם הדרים ושום ירוק מוחמץ; ומנת סשימי טונה בלו פין רומסקו פלפלים אדומים, צ'ילי וקרם כוסברה. שתי המנות מצוינות, מרעננות ומביאות אל החך טעמים חדשים. הפתעה מיוחדת הגיעה עם מנת טרטר עגל החלב, שלווה בחלמון מצופה בפופקורן קינואה. כן, כן, יש פופקורן קינואה!

 

 

 

 

 

ריזוטו מוח עצם (צילום: תמוז רחמן)

בגזרת העיקריות, מופיעות שתי מנות – כל אחת מהן ראויה להיכנס לתפריט המסעדה כקלאסיקה בזכות עצמה. האחת היא מנת ריזוטו מח עצם, שקדי עגל וקרם שום שחור. מנה יפיפייה במראה, שמשלבת היטב את ייחודו של הריזוטו עם שקדי העגל, העשויים בדיוק במידה הנכונה. המנה השנייה היא מנת סינטה טלה בקרם כרוב סגול, בייבי חסה ג'אם צלויה וארטישוק ירושלמי. חלום איטלקי שמתגשם.

 

 

 

 

 

בראוני פולי קקאו (צילום: תמוז רחמן)

ועכשיו סלולה הדרך אל הקינוחים. האגדות מספרות שהקינוחים בפרונטו הם וירטואוזיים. ולפעמים אגדות הופכות למציאות. הטירמיסו של פרונטו, הוא הטירמיסו של פרונטו, נקודה. אבל אפשר להתענג גם עם עוגת שוקולד מנג'רי גנאש רוזמרין וגלידת מסקרפונה, או לחילופין, לבחור בעוגת מייפל פקאן מעושן, גלידת תירס וקצף וויסקי. סורבה קוקוס קלוי עם סלט אננס ומלון הוא ללא ספק מנה שתישאר כאן לקיץ, כמו גם הבראוני פולי קקאו גנאש אספרסו, קרמו יוגורט, בונבון בייליס וגלידת ביסקאליה וולרונה.

איטליה, כבר אמרנו!


מסעדת פרונטו - הרצל 4, תל אביב

תגובות