טעמים ואלכוהול: סקס, פונץ' ורוקנרול

טעמים ואלכוהול: סקס, פונץ' ורוקנרול

מאת: מוש בודניק, מיקסולוג (צילום: גלעד לבנת)
סגנון חיים שמנת

פונץ' (5-8 חברים)

באדיבות: יותם שילה, מיקסולוג (ספייסהאוס, דאבל סטנדרט)

כלי הגשה: קערה רחבה

לקישוט: פרחי אמנון ותמר (או גלגלי לימון פלוס קינמון סיני)

שיטת הכנה: ערבוב

הרכיבים:

450 מ"ל של בסיס חמוץ מתוק

מתכון לבסיס מתוק: 220 מ"ל מיץ לימון טרי | 250 גרם סוכר חום (יבש)

100 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי

30 מ״ל וויסקי מעושן לפרוייג 10

150 מ"ל בקרדי לבן

200 מ"ל הוואנה קלאב 7 שנים

150 מ"ל קוניאק vs

250 מ"ל ליקר אפרסק איכותי

200 מ"ל מים מינרלים

5-6 כוסות גדושות קרח

השבוע שלח לי חבר כתבה על ג'ורג' קלוני, שחילק 13 מיליון דולר ל-13 מחבריו. הוא טען שלא היה מצליח ללא חבריו, ולכן הם שותפים להצלחתו.

היינו שמחים לחבר כזה, לא? ולמה אני מספר לכם את זה? כי חברות אמיתית היא אחד הגורמים הכי חשובים לאושר, על פי מחקרי אושר רבים.

ובדיוק כאן מגיע המונדיאל. אתחיל בווידוי, אני לא מבין שום דבר בכדורגל, וכדורגל מעולם לא עניין אותי. אני בעיקר מאשים את אבא שלי, כי גם הוא לא מתעניין בכדור העגול. ולמרות זאת, אני מאוד אוהב את המונדיאל, בגלל העניין החברתי. כל ערב מתארגנים להקרנה, מזמינים חברים, לובשים אווירת חג, חולצות, דגלים, התרגשות באוויר.

והחברים, נחלקים לשני סוגים: אלה שעוצרים ב-AM.PM, קונים שישייה של בירה או פיצוחים, ואלה שמשקיעים: אחד שתר אחרי הפיצוחים הטובים ביותר, אחר שמכין ברוסקטות עם אורטיז (לא פגשתי אחד כזה אבל בטוח יש), אחד שעושה "על האש", החבר שמבין ביין וכל שתי דקות שואל איך היין שקנה ולא נרגע עד שלא מקבל עשר מחמאות.

על כל אלה, תמיד מנצחת הבירה. וכאן, ההודים, או בעמם האנגלים מצטרפים לתמונה, וגם אתם המשקיענים.

"פונץ"', זה מה שאני מוכר לכם היום, ואני לא מתכוון למשקה הנורא שאתם מכירים ממסיבות הקולג' של אמריקה, שנגמרות בחיבוק האסלה.

אני לוקח אתכם להודו של המאה ה-17, או נכון יותר לצי האנגלי שאסף והביא סחורות מהודו אל בתי האצולה של הממלכה הבריטית, והביא גם את הטרנד הכי לוהט בחצרות האצילים של אירופה.

ואם לא הוזמנתם למסיבה כזו, כנראה שיש לכם בעיה עם אילן היוחסין שלכם.

אלה היו המסיבות הפרועות והזימתיות שנערכו סביב קערה אחת גדולה.

והחגיגות נפתחו כאשר האציל, הנסיך או סתם סוחר עשיר, הוציאו מכיסם קופסה מכסף שבתוכה אגוז מוסקט וגירדו אותו לתוך הקערה.

עכשיו, תנו לדמיון ולהוליווד להובילך אתכם, או במילים אחרות: סקס, פונץ' ורוקנרול.

למה פונץ'? פונץ' משמעו 5 בהינדית, וזה בדיוק מה שהיה בקערה,

5 מרכיבים: תזקיק (ארק תמרים), מים, הדרים, סוכר ותבלינים או תה.

הרישום הראשוני של המילה פונץ' נמצא בכתביו של ההרפתקן הגרמני יוהאן אלברט דה מנדלסלו.

משנת 1938, בזמן ששהה בהודו, הגדיר אותה כקערת משקה של אקווה ויטה (מי החיים, ביטוי לתזקיק אלכוהולי), מי ורדים, מיץ של הדרים וסוכר.

באירופה הפונצ'ים היו מבוססים על יין מחוזק בברנדי. מישהו אמר סנגרייה? אז כן, הוא צדק.

אבל כשהצי האנגלי הגיע אל החופים המוזהבים של ג'מייקה והקריביים, היין הוחלף ברום ואנשי הצי והפיראטים היו מעבירים את זמנם על הסיפון ובשתיית פונץ'.

אנשי הצי ששהו חודשים בים היו שותים פונץ' עם הדרים, כדי למנוע צפדינה (מחסור בוויטמין C).

ולמה אני מספר לכם את כל זה?

כי פונץ' הוא משקה חברתי וטעים, שהולך עם בירה לשמרנים שבינינו. ובפעם הבאה שנבחרת אנגליה תעלה למגרש (או כל נבחרת מהאזורים הקריביים), תשקיעו בחברים שלכם בקערת פונץ'.

זה משתלם, תשאלו את החברים של קלוני.


הכותב הוא מבעלי הסושיאל קלאב והספייסהאוס בתל אביב.

תגובות