Design & cooking

Design & cooking

חובבי בישול, אוהבים לאכול, מרבים לארח ומחפשים חדשנות במטבח? ניגא שף For Home מציעה לכם פתרונות חכמים מהמטבח המקצועי למטבח הפרטי. מוצרים ייחודיים ומגוונים, ומטבחי נירוסטה מעוצבים. כך תשדרגו את החוויה הקולינרית בבית

מאת: מערכת Designer (צילומים: איתי אבירן)
Designer סגנון חיים

המטבח הוא העיקר, לב הבית, ודייריו אוהבים לבשל ולארח באופן קבוע. למסקנה זו הגיעו מתכננת המטבח, יחד עם האדריכל איתי גרשי במפגש הראשון עם דיירי בית פרטי ברמת השרון (ראו תמונה בראש העמוד). על פי התוכנית האדריכלית, הוקצה למטבח שטח מרכזי ורחב ידיים. כמה שאלות מקדימות על התנהלות בעלי הבית במטבח והציפיות ממנו הבהירו עוד כמה נקודות חשובות: בישול בכמויות גדולות של אוכל בריא (שמירה על ערך המזון, מרקמים וצבעי חומרי הגלם), נידוף יעיל של שומנים וריחות, הפעלה ידידותית ומהירה של המכשירים וניקיון קל שלהם, מטבח עמיד שבסיסו לא ישתנה שנים רבות, עיצוב הרמוני ואחסון פרקטי.

עיצוב וחומרים | המטבח, המיוצר מנירוסטה, מתוכנן בהנדסה מדויקת בשיטת CNC המתקדמת לחיתוך מדויק. החזיתות בצבע לבן צבוע בתנור, על מנת לשמור על מראה רגוע ונעים לעין בשילוב הנירוסטה, בהתאמת הגוונים לחלל הגדול בו משולב המטבח, היוצרים סביבה הרמונית, למרות הממדים הגדולים של האלמנטים המשולבים. המשטח העליון של האי המרכזי עשוי קוריאן בגוון לבן-שלג. חומר אנטי-בקטריאלי, המעניק יתרון גדול כאשר משלבים אותו באזורים כמו מטבח או אמבט.

תכנון | חלל המטבח משותף גם לפינת אוכל גדולה. מסיבה זו תכנן האדריכל אי דו-צדדי באורך 4.5 מטרים ובעומק 1.25 מטר, וקיר אלמנטים גבוהים ברוחב 5.60 מטרים, אשר פונים לפינת האוכל ויוצרים חלל משותף. האי מתחלק לשני צדדים: צד בישול ושטיפה, שבו ממוקמת מערכת כיריים עם קולט אדים מובנה בתוכה- 6 מוקדי בישול, כיור גדול (70 ס"מ רוחב), ומדיח כלים מקצועי מהיר.

בצד זה מאוחסנים סכו"ם, סירים, מחבתות, קערות, ועזרי בישול שונים. בצד הפונה לפינת האוכל ממוקמים הכלים המיועדים לאירוח: מערכות צלחות וכלי הגשה, כוסות וספלים, סכו"ם חגיגי ומקרר יינות דקורטיבי. על מנת לאפשר ישיבה ספונטנית של 4 אנשים לארוחות קלות במהלך היום, יצר האדריכל בקצה האי אזור ישיבה שאינו מפריע להתנהלות השוטפת במטבח.

קיר אלמנטים | הקיר האחורי, בו ממוקמים כל האלמנטים הגבוהים, תוכנן כך שיאפשר זרימה נוחה של העבודה במטבח. בקצה הוצב תנור קומבסטימר מקצועי ותנור טורבו נוסף. משמאל לתנורים – מקרר אינטגרלי מלא, המחולק לשלוש דלתות: 2 תאי קירור ותא הקפאה.

חזית המקררים זהה לחזיתות המטבח. המקרר מאובזר בתאורת LED, מדפי זכוכית ובקרת טמפרטורה לפי אזורים. מימין למקרר פינת הכנת משקאות עם משטח עבודה וחיפוי נירוסטה לקיר, לשמירה על סביבת עבודה נקייה, כיור שירות מרובע, מערכת מים קרים מטוהרים ומכונת קרח בילט-אין. את קיר האלמנטים הגבוהים חותם מזווה למזון יבש, ארון אסתטי ברוחב 128 ס"מ, המאפשר אחסון כמות רבה של מזון.

כל מכשירי החשמל מוקמו באופן המאפשר נגישות ונוחות בהתאם לזרימת העבודה במטבח ולהרגלי הבישול של בעלי הבית, כך שהשימוש בכל המכשירים יוכל להתבצע בו-זמנית ועל ידי יותר מאדם אחד.

פתרונות יצירתיים

ניגא שף For Home, חברה המתמחה בפתרונות חכמים למטבח, דוגלת בכך שכל אמצעי בישול יהיה בעל ערך מוסף למשתמש. מסיבה זו כל מכשיר חשמלי ששולב במטבח הבית ברמת השרון נבחר בקפידה ועל פי צורכי הדיירים.

תנור קומביסטימר מקצועי MKN | התנורים המתקדמים בעולם מתוצרת גרמניה, בעלי בינה מלאכותית, יכולות בישול אוטומטיות ומערכת היגיינית לניקוי עצמי. קומביסטימר (Steam Combination) הם תנורים ייחודיים הפועלים בשילוב אוויר יבש ואדים, ובעלי בקרת אקלים השולטת ברמת הלחות בזמן הבישול בהתאם לסוג המזון.

התנור מזהה במדויק את סוג מזון: דג סלמון או דג לברק, סטייק פילה או אנטריקוט, אפיית לחם או אפיית עוגה, ועוד, ומתאים את רמת הטמפרטורה, הלחות והזמן כדי להגיע לתוצאה מושלמת. כל זאת בקיצור משמעותי של זמני הבישול או האפייה, שמירת הערכים התזונתיים של המזון, המרקמים והצבע.

לתנור קיבולת גדולה במיוחד: 6 מגשי גסטרונום. האפייה והבישול בו אחידים בכל מקום לתבנית או למספר תבניות בו-זמנית – יתרון המאפשר הכנת כמויות קטנות או גדולות, לפי הצורך.

הקומביסטימר המקצועי שהותאם לבית הינו מדגם ייחודי בעל מערכת נידוף מובנית והוא מותאם להתקנה בילט-אין בארון המטבח. לתנור חיישן טמפרטורה המודד את ליבת המזון, בעל 6 נקודות חישה. בסוף היום התנור "ינקה" את עצמו ללא מאמץ, על ידי קפסולת סבון מיוחדת שתחזיר את תא האפייה למראה ולשימוש נוסף.

מערכת כיריים עם קולט אדים מובנה – BORA גרמניה | שילוב מנצח של כיריים וקולט אדים מובנה, המאפשר בישול נטול שומן בסביבת אוויר נקייה. נידוף תחתון יעיל שואב את האדים ישירות מסיר הבישול בעוצמה חזקה במיוחד, של 4 מטר אוויר לשנייה.

המערכת מאפשרת ליהנות מאוויר נקי בבית ומונעת הידבקות שומנים לחלונות, לארונות ולקירות. המערכת שקטה יותר באופן משמעותי ביחס לקולטי אדים ביתיים אחרים. הכיריים מאפשרות בישול על 6 מוקדים מרווחים בו-זמנית ושאיבת האדים מכל הסירים במהלך כל זמן הבישול.

כמו כן שולבו 4 מוקדי אינדוקציה, שני מוקדי גז ושני מנדפים, כך שניתן להפיק כמות גדולה של מזון ומגוון רב של מנות בו-זמנית. המנדף מורכב משני חלקים הנשטפים במדיח בקלות רבה, לשמירה על היגיינה קבועה במטבח ללא מאמץ.

מדיח כלים | המדיח המקצועי טומן בחובו יתרונות מהותיים אשר מעניקים ערך מוסף אדיר: משך ההדחה- 4 דקות בלבד. צריכת המים שלו קצת פחות מ-3 ליטרים מים לעומת מדיחים רגילים הצורכים בין 8 ל-14 ליטר למחזור הדחה.

איכות ההדחה ללא פשרות: ניקיון יסודי של הכלים בטמפרטורה של עד 83 מעלות, עם אפשרות לבחירת תוכניות הדחה שונות, כגון תוכנית עדינה לכוסות יין או תוכנית לסירים.

שילוב המדיח במטבח הביתי חוסך בזמן, במים ובחומרי ניקוי, ומעניק לבני הבית הנאה מכלים מבריקים, לא סימני אבנית וללא שאריות לכלוך מזון.

מידות: רוחב ועומק 60 ס"מ. הפעלתו קלה וידידותית, על ידי מסך מגע.

מכונת קרח | באקלים הישראלי החם אין כמו ליהנות ממשקה צונן עם קרח טרי. מכונת הקרח (בילט-אין) מתוצרת חברת ITV הספרדית, מייצרת 10 ק"ג קרח טרי ביממה.

הקרח יהיה תמיד שקוף וצלול, וכך גם בארוחה מצומצמת או באירוח רב משתתפים ניתן ליהנות ממשקאות קרים וטעימים. מילוי הקרח קל במיוחד בזכות כף מהמכל, המייצר באופן אוטומטי קרח על ידי חיישן כמותי, ללא צורך בבקרה של המשתמש.

יוצאים החוצה

האקלים הישראלי מאפשר ליהנות מאירוח בחוץ, רוב חודשי השנה. לכן, וכדי למקסם את חוויית הבישול כחלק מהאירוח, מומלץ לשלב בגינה או במרפסת מטבח חוץ. מטבחי החוץ מאופיינים בחומרים עמידים ובאמצעי בישול מגוונים המשולבים בהם. כך, לדוגמה, אם עד לפני מספר שנים נהגנו להעמיד בגינה גריל, ללא משטח עבודה או כיור ליד, מה שיצר תלות במטבח הפנימי, היום נוכל למצוא כמעט בכל מטבח חוץ גריל לעבודה מושלמת.

המטבח מתוצרת JOKODOMUS, איטליה, עשוי כולו נירוסטה בגימור מט, עמיד ואסתטי. המטבח מורכב מיחידות מודולריות בהן ניתן לשלב מגוון אמצעי בישול לבחירה ולאפיין את הגודל הרצוי לפי תנאי השטח. את מטבחי חוץ מתכננת חברת ניגא שף For Home שיהיו נוחים לתפעול ללא כל תלות במטבח הפנימי, מבלי ללכלך את הבית או להתרוצץ ממקום למקום.

המטבח החיצוני יכול להיות פרקטי ביותר גם בגודל של 2.30 מטר, כאשר הוא מכיל משטח עבודה לצד הגריל, כיור גדול, מגירות לאחסון כלים ומקרר משקאות – אלמנטים המאפשרים בישול בסביבת עבודה נוחה. חשוב שהגריל יהיה עוצמתי ובעל מספר מבערים, אשר ניתן לשלוט בעוצמת כל אחד בנפרד, כך ניתן לצלות בו-זמנית סוגי מזון שונים.

על המקרר להיות מותאם לתנאי חוץ – לעבודה בטמפרטורה חיצונית גבוהה. כאשר יש אפשרות למטבחים גדולים יותר מבחינת השטח, ניתן לשלב גם טאבון, משטח צלייה, מטגנת (צ'יפסר) ועוד פתרונות מצוינים לבישול בגינה או במרפסת.


אדריכל איתי גרשי תכנון וביצוע מטבח ניגא שף For Home היבואנית הבלעדית של מטבחי ALPES Inox סטיילינג רוני רוסו

תגובות

Comments are closed