כפריות ויוקרה בווילה בראש העין

כפריות ויוקרה בווילה בראש העין

משפחה בת שש נפשות בנתה מחדש את ביתה תוך מחשבה על האורחים הרבים המגיעים לבית, שנבנה כבית חכם ויוקרתי מאוד - אך כזה המעניק חמימות ליושביו

מאת: גליה היפש
Designer סגנון חיים

זוג אנשי הייטק בשנות ה-40 לחייהם החליטו לבנות מחדש את ביתם בראש העין, על גבעה באחת השכונות הכפריות יותר ביישוב, הצופה לנוף מרהיב החולש כמעט על כל גוש דן. הבית הישן נהרס כליל, ועליו נבנה בית חדש לגמרי. מכיוון שמדובר בשטח מדורג, הבנייה המחודשת נעשתה לפי כל חוקי הבנייה המקומיים, השומרים על דירוג הבנייה, בהתאם למבנה הנוף.

  אדריכל מוטי אזולאי
  (צילום: יח"צ)

על כל העבודה, מהבנייה ועד בחירת אחרון האקססוריז הופקד האדריכל מוטי אזולאי, שבבעלותו נמצא משרד מוטי ודנה אזולאי (מוטי גבס) אדריכלות וביצוע, הממוקם בתל אביב. למוטי ודנה ניסיון של 25 שנה בתחום, והם מתמחים בין השאר בבניית בתי יוקרה ללקוחותיהם. בניית הווילה בראש העין ארכה שנה בדיוק והסתיימה לפני כארבעה חודשים. אזולאי מדגיש שכאשר הוא מתחיל לעבוד עם לקוח הוא שואל אותו מה יהיה אחר כך? בתום הבנייה? "אני בודק מה הוא ירצה להרגיש בתום העבודה, מה יהיה הבית עבורו, מה הוא רוצה לשדר, ועם זה אנחנו מתחילים לעבוד. אני אומר: בואו נמלא את הבית במה שיהיה אחר כך, לא רק בחומר אלא גם בנשמה".

מספר אזולאי: "זוהי משפחה עם ארבעה ילדים שרצו לשדר לילדים שלהם שהבית נשאר פתוח ונעים והם יכולים להזמין אליו חברים. בני המשפחה לא הסכימו לעזוב את ראש העין כי ילדיהם אוהבים את המקום ומחוברים אליו. הבית יוקרתי מאוד וגם משדר יוקרה, אבל כולם יכולים להיכנס ולהרגיש בו בבית. מדובר בבית מתוחכם מאוד, הבנוי כבית חכם מתחילתו עד סופו, כולל חימום רצפתי בכל הבית. הלקוחות ביקשו ליצור בית נגיש, נעים, ידידותי, שנותן את כל האופציות לילדים לחיות טוב.

"זהו בית שיודע לארח: יש אי גדול מאוד במטבח במרכז הבית שיכול להכיל אנשים רבים סביבו, וגם דאגנו לפזר ברחבי הבית המון פינות ישיבה ואירוח כדי שניתן יהיה בכל פעם לקבל אנרגיה אחרת במקום אחר. בין פינות האירוח ניתן למצוא גם חדר קולנוע, בריכת זרמים חיצונית ההופכת לג'קוזי ופינת מנגל שהוקמה למרות שבעלי הבית הם לא חובבי בשר גדולים, אלא בעיקר עבור האורחים".

חיבור בין פנים לחוץ. מבט מפינת האוכל

בבית יש שבעה חדרים הפרושים על-פני חמישה מפלסים: במפלס המרתף ניתן למצוא חדר קולנוע אקוסטי מפנק, עם מכונת פופקורן, מטבח ושירותים. במפלס השני יש מטבח ענק וסלון, במפלס השלישי חדרי ילדים עם אמבטיה משותפת, המפלס הרביעי הוא יחידת ההורים והמפלס החמישי שייך לנערה המתבגרת שבבית. בין מפלס ההורים לילדים מוקמו חדר עבודה וחדר לימודים, שבו יכולים הילדים לשבת וללמוד בשקט עם מורה פרטי שמגיע הביתה, למשל. לכל החדרים יש מרפסות הצופות אל הנוף הנהדר".

אזולאי מדגיש שהלקוחות ביקשו לעבוד עם חומרים טבעיים בלבד: אבנים מפירוק לחיפוי קירות בריקים בתוך הבית ומחוצה לו, ריצוף טבעי, פרקט מעץ טבעי, ברזל, מתכת – הכל חומרים טבעיים ולא תעשייתיים. "את הטיח שמחפה את הבית מבחוץ ייבאנו במיוחד ממרוקו", הוא מספר. בנוסף, הבית נבנה כידידותי לסביבה, והוא כולל למשל מרזבים עשויים נחושת.

חדר הרחצה של ההורים

כל הברזים שהותקנו בבית הם של המותג היוקרתי Watermark המיובא לארץ בלעדית על-ידי חברת Water Designs. אלה ברזים יוקרתיים מאוד המיוצרים בברוקלין ניו-יורק ועשויים בעבודת יד מפליז מלא, חומר גלם כבד, מסיבי ואיכותי שמעניק לברז את הנוכחות הייחודית והאותנטית שלו. "הברזים של Watermark הם ממש הפסלים של הבית", אומר אזולאי ומוסיף: "הם מאוד אמינים, אתה מרגיש שאתה נוגע בברז של ממש". בעלי הבית במקרה הזה בחרו ברז למטבח ולחדרי האמבטיה בסגנון כפרי המותאמים לעיצוב של הבית.

אזולאי מדגיש שכל פונקציות הבית החכם נשלטות דרך חדר בקרה מיוחד הנמצא בסמוך למטבח. "יש שליטה מרחוק בכל מה שרוצים: מזגנים, תאורה, תריסים, ממירי טלוויזיה – הכל. בחדרים יש רק מסכים, אין ממירים או ראוטרים. אני לא אוהב שילד ישן בתוך מגברים או משדרים ולכן השארנו את כל זה בחדר מיוחד בחוץ, המסכים בחדרים מחוברים דרך כבלים לחדר הבקרה".

השילוב של הטכנולוגיות החכמות והעיצוב הכפרי הביתי יצרו תוצאה מרהיבה של בית המאפשר חמימות ליושביו, אותנטיות, חיבור לחומר ולאדמה תוך יצירת נוחות מקסימלית המתאפשרת כיום בזכות אותן טכנולוגיות מתקדמות.

תגובות

Comments are closed