נוצר מדיאלוג

נוצר מדיאלוג

סוד ההצלחה של פרויקט אדריכלי נעוץ לא אחת ביכולת של דייריו להגדיר במדויק את צרכיהם וחלומותיהם. כך במקרה של בני זוג מאזור השרון, שבתהליך הרמוני עם נשות המקצוע שהיו אמונות על תכנונו ועיצובו - יצרו בית ייחודי ומעורר השראה

מאת: מיכל אסף (צילום: גלעד רדט)
Designer סגנון חיים

כבר בתחילת התהליך, ידעו בני הזוג להגדיר את צרכיו באופן מדויק. הבית בשרון נתפר על פי מידותיהם המדויקות, תוך הבנה מעמיקה של צרכיהם וטעמם. בני הזוג, בשנות הארבעים המוקדמות לחייהם, הורים לארבעה ילדים (2 בוגרים ו-2 צעירים יותר), חזרו לארץ משהות ארוכה בחו"ל וביקשו לבנות את ביתם. לשם כך פנו לאדריכלית מיכל קסל ולמעצבת הפנים ענבל מרטין, ולאחר תהליך מורכב ומקצועי זכו לקבל את בית חלומותיהם.

משחקי ניגודים

הבית בנוי על מגרש פינתי של כחצי דונם וגודלו 300 מ"ר. הוא תוכנן כשני גופים המחלקים את פנים הבית לשני חללים – האחד יוצר חלל כפול באזור הסלון, שמשרה תחושת גודל ומרחב, והשני משמש לשאר הפונקציות בבית. מבחינה חיצונית, אותם שני "גופים" יוצרים עניין בחזית הבית, כאשר האחד מחופה אבן טבעית בגוונים שונים והשני לבן – שילוב היוצר את הניגוד אליו שאפו האדריכליות בתכנון.

בני הזוג הביאו כל אחד את סגנונו, האחד מודרני והשני בסגנון אירופאי חם – סגנונות שלאדריכליות היה חשוב לקיים בו-זמנית. האדריכליות הצליחו ליצור בית מואר, נקי ומודרני, עם תחושה של בית חם ונעים.

שטחי המגורים בבית חולקו לשלוש קומות: הכניסה לבית מפרידה בין חלל הסלון ופינת האוכל, שמהווה את החלל המרכזי של הבית, והסלון קיבל חלל כפול בעל חלונות גדולים, כשמתוך הסלון ניתן לראות את הגינה מכל עבר.

לבריכת השחייה המוקפת זכוכית בטיחותית, אשר אליה מובילים מדרכי אבן, יש קשר עין ישיר מהסלון ולהיפך, כשבזמן הישיבה בסלון מכניס נוף הבריכה רוגע, שלווה וצבע לבית.

בית חכם

(לחצו להגדלה)

לדיירי הבית היה חשוב לאבזר אותו במערכת בית חכם, המקלה על תפעול פרטי החשמל הרבים בבית המודרני, ובמקביל יוצרת תרחישי תאורה שונים. קבוצת כהנא, המתמחה בתחום הבית החכם, ציידה את הבית כולו במערכות הנשלטות דרך האייפד והסלולרי. תאורת הדימרים, שהותקנה בחללים, מאפשרת תרחישים שונים המוסיפים נופך אסתטי ופונקציונלי.

מעבר לתריסים החשמליים ולמערכת מיזוג האוויר, שולטת מערכת הבית החכם גם על החימום התת-רצפתי המותקן בבית.

זאת ועוד, בבית הותקנה מערכת סאונד רב-אזורית, המאפשרת לבני הבית ליהנות מחוויית מוזיקה ערבה ומלאת השראה בחללי הבית השונים ובגינה הקסומה.

בתקרה שולבו גופי תאורה ארכיטקטוניים, היוצרים תחושת ניקיון וגובה, מעין דיאלוג בין תעלות תאורה היקפיות לבין גופים שקועים נקודתיים. בצידה השמאלי של הכניסה נמצא המטבח, שתוכנן בצורה פונקציונלית לשמש משפחה בת 6 נפשות, כאשר הרצון היה ליצור אזור בו בני המשפחה יכולים להתקבץ. לכן תוכנן במרכז המטבח אי, המשמש גם כמשטח עבודה וגם כמקום המפגש העיקרי של דיירי הבית.

פתחי אור

עם הכניסה לבית מבחינים באלמנט אנכי – מעין קובייה שחופתה בטפט צבעוני, העוברת בין הקומות. אלמנט זה חופה בטפט כדי להדגיש ולחבר בין הקומות. מתוך יחידת ההורים, הממוקמת בקומת הכניסה, ניתן לצפות באזור הבריכה והגינה. האמבטיה ביחידה היא בצבעים בהירים ורכים, גדולה ומפנקת, וכוללת ארון לבן עם פסים גליים ומראה גדולה, הנפתחת כקלפה ובתוכה מדפים לאחסון. גם פה שולבה תאורה ארכיטקטונית, בכוונה ליצור תאורה דינמית בתוך החדר.

בקומה העליונה, שרוצפה בפרקט לבן, ממוקמים שלושה חדרים, בהם מתגוררים שני הילדים הצעירים במשפחה, ובה גם נמצא חלל משחקים מרווח, נעים וכיפי, עם חלון ענק המכניס אור מבחוץ, אשר מאיר את החלל הציבורי וגרם המדרגות. לחדרי השינה בקומה יש יציאה למרפסת, הצופה לרחוב וממוקמת בדיוק מעל הכניסה לבית – מה שמעניק לחזית מראה רך.

בקומת המרתף נמצאים חדרי הילדים המתבגרים, שתוכננו כסוויטות עם מקלחת ושירותים. סוויטות אלו מעניקות להם עצמאות בתוך הבית המשותף. על מנת לחזק תחושה נוחות ופרטיות, תכננו האדריכליות גם מטבחון, וכן עמדת כביסה – לשימוש הילדים.

האתגר אשר עמד בפני האדריכליות היה ליצור מרתף מואר, שיגרום לשוהים בו לחשוב שאינם נמצאים במרתף. לשם כך יצרו האדריכליות פתחי אור מרובים באותה קומה, כשגם בקומה זו ניתן לראות את האלמנט האנכי החוזר על עצמו ומשמש כרקע לפינת משחקים צבעונית ושמחה. מתוך חלל זה נכנסים לתוך חדר הקולנוע, ובו ספת ג'ינס ענקית, שעליה אפשר לרבוץ יחד כל המשפחה.

צילום: גלעד רדט

(לחצו להגדלה)

הבית כולו עוצב בגוונים בהירים, עם שימוש באור טבעי. השילוב של עץ בגוון טבעי משמר את תחושת הכפריות, שמתחברת עם הטבע המציץ מהפתחים הגדולים.

ביציאה מהסלון אל החצר שמקיפה את הבית, ניבטת בריכה כחולה וקרירה. הגינה תוכננה לתת תחושה טבעית, אך מאופקת, מסוגננת, ויחד עם זאת – משרה תחושת טבע וחופש. בבריכה משולבים עצי פרי ישראליים טיפוסיים, כדי לחזק את תחושת השייכות לארץ.

תגובות