מה קורא התרנגול?

מה קורא התרנגול?

פינה אורבנית, מסעדה בסגנון כפרי, עיצוב אקלקטי וטעמים של בית. וכל זה בגלל חלום אחד על תרנגול כחול

מאת: יובל בן משה (צילומים: שרית גופן)
סגנון חיים שמנת

מה עושה שף עם חלומותיו? פשוט מפענח רמזים ופותח מסעדה. זה בדיוק מה שקרה לשאול בן אדרת, השף של מסעדת התרנגול הכחול. לפני כשמונה שנים ראה בחלומו תרנגול כחול עומד על פרה, והחליט שזה יהיה שם מסעדתו החדשה – "התרנגול הכחול". מאז, הקים בן אדרת גם את מסעדות "קימל", "קימל בגלבוע", ו"מיסטר & מיסיס לי", אבל נדמה כי התרנגול קורא ראשון.

כמו בחלום האישי, אוסף בובות התרנגולים, שנאספו משך שנים בכל רחבי העולם, מוצג במסעדה. על הרצפה המצוירת מונחים דלועים וחומרי גלם נוספים המחזקים את תחושת השייכות למקום. וטוויסט מיוחד: גינה הפוכה ששתולה מהתקרה מטה. אכן, עיצוב אקלקטי, בסגנון כפרי, מזמין וחם. אפשרויות הישיבה מגוונות: על הבר, בחוץ, בפנים וגם בחדרי אירוח פרטיים. רהיטי עץ וכלי אוכל צבעוניים מוסיפים לאווירה המיוחדת והנעימה ומשתלבים היטב עם התפריט.

מימין: מנת ניוקי, פולנטת תירס

מה שטועמים מכאן

כמו עיצוב המסעדה, גם התפריט אקלקטי, נוגע במחוזות שונים, מביא טעמים ומזכיר מקומות רחוקים וקרובים. התפריט מחולק למנות ראשונות ועיקריות, ויש גם הפתעות היום והשעה, אותן מגיש השף כחלק מהמשחק העונתי והיצירתי עם חומרי הגלם השונים. כל אלה מתאימים עצמם לארוחת צהריים עסקית, או ארוחת ערב רומנטית.

בין הראשונות שפותחות ארוחה והן טעימות להפליא, סלטים טריים, לא רגילים, רעננים ובעיקר מקוריים בטעמם: סלט דלעת טרייה עם אגוזים, חמוציות, נענע, גבינת גורגונזולה עם ויניגרט רימונים; סלט עשבים עם פטרוזיליה, נענע, כוסברה ושקדים קלויים, מתובלים היטב עם שמן זית, לימון וטחינה; סלמון כבוש עם גוואקמולי אבוקדו וסלסה של עגבניות וקוויאר שחור, בעיטור לימון.

אל הראשונות האלה, אותן מומלץ לחלוק, מצטרפות גם ראשונות חמות, מפתיעות בטעמן ומענגות את החך: ריזוטו פטריות עליו מופיע דוקסל פטריות, מתובל בציר פורצ'יני, אפונים, פרמז'ן וכמהין; פטה כבדי עוף בברנדי קלוודוס עם דבש תמרים וריבת גזר; וגם מנה של פולנטה תירס עם אספרגוס, פטריות שימאג'י, גבינת קשקבל וכמהין. אין ספק, אחרי הראשונות נדרשת מנוחה, כדי לתת לטעמים הזדמנות להיטמע.

אסאדו שורט ריב על העצם

בין העיקריות מככבים: קבבוני טלה בקרם חצילים שרופים ותרד, מעליהם פיסטוקים מלוחים חריפים; כבדי עוף על הפלנצ'ה – עם בצל ופטריות; שווארמה על חומוס מסבחה חם עם פלפלונים, עשבי תבלין, טחינה ועמבה – מנה הידועה כמנת הבית של המסעדה; תבשיל דג ים בחלב קוקוס מתובל בקארי, צ'ילי חריף, ג'ינג'ר ולמון גראס – דרישת שלום אסייתית; ניוקי פריך עם תבשיל בשר זנב שור, אורגנו ומרווה; וגם אסאדו שורט ריב על העצם מקושט בקראסט תבלינים יבשים.

בר המסעדה מגיש קוקטיילים קלילים וצוננים וגם יינות משובחים. בערבי הקיץ בהם נושבת בריזה מן הים, או בימי החורף החמימים, המרפסת של המסעדה הופכת אטרקטיבית עם שולחנות בוצ'ר ענקיים מעץ טבעי. המרפסת צופה אל נוף אורבני, מראה המחזק את העובדה שיש טעמים אשר בכל מקום ובכל זמן, מחזירים אותך הביתה.


התרנגול הכחול, נסים אלוני 10, תל אביב.

תגובות